Blog - Spuštění webu

Spuštění webu

15.01.2020

- První veřejné spuštění webu Generátor-slov.cz

- Velice děkuji za návštěvu, a pokud budete mít nápad na vylepšení nebo naleznete nějakou chybku, neváhejte mi napsat na info@generetor-slov.cz

Jak to všechno začalo?

Na nápad s generátorem slov mne vlastně přivedl syn se kterým často hráváme slovní fotbal. Jedná se o ideální hru na dlouhé procházky a výlety. Člověk má čas přemýšlet a oživuje si slovní zásobu. A sem tam prostě už dojdete na hranici, kdy se začnou slova opakovat. Obzvláště u častých slov končících na písmeno e, nebo a. A tady přišel nápad na generátor slov. Abych pravdu přiznal, nejdřív jsem tomu moc nevěřil, ale nedalo mi to a začal jsem zjišťovat co a jak by bylo třeba.

Základem byla databáze slov. Sehnat vhodnou databázi nebyl zas takový problém. Internet je podobných seznamů a databází plný, ale jako všechno, co někdo musel pracně vytvořit, je min. slušnost získat povolení k užití. Naštěstí se mi podařilo spojit se s tvůrcem PSpadu a domluvit se na použití databáze z této úžasné aplikace.

Základ by byl a zde začala tvrdá práce. Kdokoli, kdy pracoval s databází, která se pohybuje v řádech milionů záznamů ví, že pracovat s takovými daty není úplná sranda. Vše hrozně dlouho trvá a vyladit generátor, který bude z tohoto množství generovat slova, v náhodném pořadí, a ještě k tomu v rozumných časech použitelných pro www stránky. To byl skutečný oříšek a zabralo mi to nejvíce času. Nakonec se podařilo a mohl jsem začít na samotném webu. Navrhnout vzhled, naprogramovat šablony. Pak přišel ještě nápad na generátor fiktivních slov z písmen. Vše doladit a otestovat. Objednat webhosting a spustit aplikaci.

Od prvního zjišťování, až po načtení výsledné www stránky a vygenerování prvních slov, uplynuly 4 týdny. Bohužel jsem si nedělal záznam času, kolik hodin jsem nad aplikací strávil. Přeci jen to bylo původně stavěno pro malého kluka a pro mne to byla spíše výzva. Odhadem jsem nad generátorem slov strávil cca 40 člověko hodin.

Pokud jste se dočetli až jsem tak Vám moc děkuji. Máte nějakou připomínku? Něco Vám v generátoru slov chybí? Máte nápad na vylepšení? Pište na info@generator-slov.cz.

Díky.

Vašek pospíšil (Generátor-slov.cz)

Procházka


Upraveno: 26.2.2020 10:56:16

Copyright© Speed-X/Ochrana osobních údajů/Obchodní podmínky