Blog - Aktualizace generátoru slov v.34/25

Aktualizace generátoru slov v.34/25

Více informací o aktualizaci

Dnešní aktualizace přináší řadu novinek. Počínaje spuštěním blogu, kde budou uváděny detailnější informace o novinkách a aktualizacích. Přidání možnosti přidávat ke slovům v databázi popisky a informace o slovech. Až po optimalizaci a úpravy grafické šablony.

- Asi nejrozsáhlejší částí aktualizace je nový blogovací systém, díky kterému Vás bude možné lépe a detailněji informovat o novinkách v generátoru slov. V blogu plánuji přidávat i další články, které s generováním slov a se slovními hrami souvisí. Plánů na využití je mnoho, tak se nechám překvapit nakolik se to podaří.

- Další rozsáhlou částí aktualizace je vytvoření (prozatím interního) systému pro správu databáze slov.

- S přidáním editace databáze slov přibyla možnost ke slovům přidat krátký informační text. Funkce je určena pro vysvětlení toho, co dané slovo znamená, popřípadě obecně uznávaný výklad daného slova. Bohužel není v mých silách doplnit u všech 930 000 slov rozšířené popisy. Proto popisky budou u nově přidávaných slov a pokusím se postupně přidávat i popisky ke slovům která jsou něčím zajímavá.
Systém je navržen tak, že když vygenerované slovo tyto informace obsahuje, bude zvýrazněno a po najetí myší nad dané slovo se v bublinové nápovědě tento text zobrazí.

Nově přidaná slova:

ánunk - Vědomost, znalost, tušení, předtucha, potucha, ponětí, povědomost, zdání (z něm. Ahnung) - Brněnský hantec

bacan - Mužský penis (Brněnský hantec). Bacan islands (Souostroví v Indonésii).

bauchec - břicho, pupek (Brněnský hantec) z původního Německého slova bauch.

bauch - Jan Bauch český malíř, sochař, grafik a ilustrátor (16.11.1898 - 9.1.1995). V Brněnském hantecu břicho. Břicho, pupek (Němčina).

bazmek - zmetek, krám, nekvalitní výrobek z Maďarského vulgarismu "baszd meg" - Souložit, po souložit.

bógna - hokejová zatáčka, klička, ohyb.

bouchačka - střelná zbraň, pistole, revolver

bretle - prkna, prkýnka v Brněnském hantecu lyže

bresty - prsa, ňadra (Brněnský hantec)

cajdák - Pomalá, utahaná rozvleklá písnička. Divokej Bill - Cajdák.

cajk - Vše v pořádku, v pohodě, pozitivní hodnocení. Např: to bude v cajku, jídlo je cajk. Původ slova z německého Zeug.

šalina - tramvaj, elektřina (Brněnský hantec). Původ slova: dle Wikipedie se jedná o zkomolení německého elektrische Linie, nebo vychází z německého slova schallen (znít, ozývat se, rozléhat se).

adamant - Ze staročeštiny: drahokam, diamant.

adamantium - Neexistující kov vyztužující kostru postavy Wolverina z komiksových příběhů Marvel Comics.

vibranium - Neexistující kov z fiktivního království Wakanda. V příbězích Marvel Comics je z tohoto kovu vyroben štít Kapitána Ameriky. Slovenská společnost c2i pojmenovala Vibranium nově vyvinutý matriál určený pro stavbu kapslí dopravního systému Hyperloop.

Upravená slova:

ance - Drobné mince - Brněnský hantec

anticipace - Ponětí, očekávání, tušení. Duševní stav, který se u člověka objevuje, když se ocitne před neznámou situací.

bokovka - něco, co je stranou, bokem, pod rukou, vedle (nemanželský milostný poměr, vedlejší přivýdělek atp.)

brajgl - nepořádek, výtržnost, hluk, zmatek - Brněnský hantec

burger - Zkratka pro slovo hamburger.

hamburger - Sendvič z grilovaného mletého masa, vloženého spolu se zeleninou mezi rozkrojenou housku, bulku. Slovo vychází z názvu města Hamburk odkud se často emigrovalo do USA.

vercajk - nářadí, nástroje, náčiní

židlochovice - Město v okrese Brno-venkov v Jihomoravském kraji cca 18 km jižně od Brna. Židlochovice mají přibližně 3 800 obyvatel.

novinka


Upraveno: 26.2.2020 11:00:25

Copyright© Speed-X/Ochrana osobních údajů/Obchodní podmínky